דילוג לתוכן הראשי

ביצות מפרץ סונצ'און

אל תשאלו אותי למה הגעתי לביצות, כלומר, תשאלו, אבל אל תצפו לתשובה ברורה...
בדרך כלל הביקורים שלי בקוריאה הדרומית הסתכמו בחוויות הקשורות לתרבות, לנופים, למודרני ולעבר המעורבבים בצורה כה מיוחדת, כאן הקדשתי יום שלם רק לצפרות...

ישנתי במלון ב Suncheon-si, באזור המלונות. רובם היו מלונות משפחתיים קטנים, חלקם מלונות אהבה, אבל היה נחמד. בבוקר לקחתי את האוטובוס אל האתר, ולהפתעתי הגעתי ביום פתיחת העונה. כולם היו (כרגיל) סופר אדיבים, אבל הזהירו אותי שלא אוכל לראות הרבה עגורים, גולת הכותרת של הביקור במפרץ.

אז במה מדובר?
שטח הביצות במפרץ (
Suncheon Eco Bay  순천만습지) מורכב מדלתא של נהר, וכן כמה לגונות. השטח כולו מכוסה סבך צפוף של קנים, וכל האיזור מלא בציפורי מים וציפורי סבך. האיזור הוא עצום בגדלו, הרבה יותר גדול המחולה, לדוגמא, ומרושת בדרכים מוגבהות ובמסתורים לצפייה בציפורים.

איך שמגיעים כדאי להזמין שייט, הגעתי בשמונה וחצי אז הזמנתי את השיט לשעה 12. השייט יורד בנהר עד פתח הנהר, מאט ליד ריכוזי ציפורים ולדעתי מאד מומלץ, שכן זו הזוית הטובה ביותר לתצפית על ציפורי מים.

ישנו מסלול של כשעה הלוך ושוב אל המצפה, בגבעה קטנה הצופה אל עיקול הנהר, והוא נחשב למסלול הליכה ארוך שם. נאמר לי שאפשר לשכור אופניים למסלולים אחרים, אבל מאחר וזה היה יום פתיחת העונה, הם עדיין לא היו מוכנים.

הסתובבתי בין הקנים עד הצהרים, ראיתי עגורים (4 מקרוב, ועוד להקה במשקפת), קרוב לעשרים סוגי ברוזים, טבלנים ועופות מים, ולא מעט ציפורי סבך. מאחר והיה יום פתיחת העונה היו לא מעט מבקרים, ולמרות שהעופות המים לא התרגשו ממש מבני אדם, נראה לי שלא כדאי להגיע בחגים וסופי שבוע.
משיחות וקריאת חומר, יש שם אלפי עגורים ומושבות קינון נרחבות, גם של עופות מים וסבך אחרים.
ההגעה והתחבורה היו מאד מאד נוחים, משם המשכתי באוטובוס בערב לתחנת הרכבת (לקחתי את הרכבת המהירה לפוסאן)


תכ'לס
לחובבי ציפורים וטבע
Suncheonman-gil, Suncheon-si, Jeollanam-do   전라남도 순천시 순천만길 513-25 (대대동)
רככת קרובה - Suncheon
שדה תעופה קרוב - Yeosu
כניסה מהשעה שמונה עד הלילה (קיץ 19:30, חורף 18:00), סגור בימי שני
עלות כניסה 2,000 וון
עלות שיט (מומלץ) 7,000 וון
ציוד חשוב – משקפת



         
*הכותב הוא מדריך טיולים, הדריך מספר פעמים טיולים לצפון קוריאה וגם ביקר בה במסגרות אחרות


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

טייפונים בטאיוואן

טאיוואן מסומנת בחץ, הטייפון מצפון מזרח לאי אל חופי טאיוואן הגיע בשבוע שעבר הסופה הטרופית טאלים ( TALIM ), ולמרות שלא עברה באי אלא מצפון לו תפסה מקום מרכזי בכל מהדורות החדשות - המקומיות והארציות כאחד. גשמים עזים המלווים מערכת מזג אוויר זו ירדו בחלקים מהאי למשך 24 שעות. מי שגר בטאיוואן זוכר לטובה את השבוע שלפני כל טייפון או אחרי כל טייפון, שכן הסופה פועלת כשואב אבק ענקי, והשמיים בהירים ונטולי עננות. אז מה זה טייפון, ומה יכולים לעשות המבקרים? במטאורולוגיה, סופה טרופית (הנקראת בפי תושבי מדינות שונות הוריקן, טייפון או ציקלון טרופי) היא סוג של ציקלון הנוצר באזורים הטרופיים, שקוטרו האופייני נע בין 100 ל-2,000 קילומטרים (ׁׁמתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית).  סופות הטייפון בטאיוואן מתאפיינים בקוטר של מאות קילומטרים ספורים, והן מגיעות ממזרח ממוצע של 100 שנים מראה כי יש 3-4 טייפונים בשנה, בעיקר ביולי-אוגוסט-סמפמבר, אבל גם בחודשים אחרים. חודש אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר ממוצע טייפונים בחודש

סקירת השבוע שעבר בטאיוואן (12-18 אוגוסט 2017)

הפסקת החשמל הגדולה   בשבוע שעבר  דיברנו על נושא איכות  הסביבה ובעיית החשמל בטאיוואן, שנראה שרק הולכת ומחמירה. ביום שלישי השבוע היו מספר הפסקות חשמל בטאיוואן שהשפיעו (ביחד) על 7 מליון אזרחים. מתחילים אף לדבר על השפעה של הנושא על פיתוח עתידי של קווי רכבת עילית ותחתית, שכן הם כולם מונעים בחשמל. שתי הערות על האוניבסיאדה Formosan Black Bear האוניברסיאדה נפתחה אתמול (19 לאוגוסט) עם נוכחות יחסית די דלילה מבחינת עילית הספורט העולמי. סין, אגב, נמנעה מלשלוח משלחת לטאיוואן. בכל מקרה, ישנו שיח ער האם האוניברסיאדה תשיג את המטרות שהממשלה הציבה לה – להעלות את המודעות לטאיוואן בעולם ולהביא עוד תיירים. למעשה האוניברסיאדה היא חלק ממה שקרוי "דיפלומטית התרבות" של טאיוואן. מדובר על מדינינות בה המדינה, כתוצאה מחסימת הקשרים הדיפלומטיים על ידי סין העממית, פועלת נמרצות בשטח התרבותי כחלופה לדו שיח דיפלומטי. ובאותו עניין - עיריית טאיג'ונג הודיעה השבוע כי הם מצפים ל 1.5 מליון מבקרים בתערוכת הפרחים העולמית שהם יארחו שם בשנה הבאה. רוב האורחים צפויים להיות יפנים וסינים מסין העממית.

טאיוואן למטיילים (בתחבורה ציבורית)

הכנות או דברים לעשות עם הנחיתה: 1)       גוגל טאנסלייט, להוריד אפליקציה + מילון אחד או שניים, מהאפליקציה. אם האפליקציה והמילונים מותקנים בנייד אין צורך ברשת. 2)       קנייה (כבר בשדה התעופה) של כרטיס איזי כארד לתחבורה ציבורית. אפשר לטעון אותו בכל מקום בחנויות של 7-11 הנפוצות מאד. 3)       עדיין בשדה - הרשמה לרשת הווי-פי החינמית של טאיוואן - HI-FI או דומה. ההרשמה תאפשר לנו להתשמש בווי-פיי חינמי ציבורי ברחבי האי, כמעט בכל עיר. 4)       לקחת מפות מעמדת המידע לתיירים. יש מפה אחת של כל האי, ויש (עדיף) את טאיוואן מחולקת לשלוש - צפון, דרום ומרכז. כמובן שלקחת מפות של העיר/ערים למי שחושב על פרק זמן ארוך בטאיוואן, יש אפליקציה של אוטובוסים ותחבורה ציבורית, מומלץ לבקש בשדה שיורידו לכם ושיסבירו לכם את השימוש. ביגוד וציוד טיולים את טאיוואן חוצה חוג הסרטן, מה שהופך את טאיוואן למדינה סוב-טרופית. עם זאת, רכס ההרים המרכזי בטאייוואן כולל לא מעט פסגות מעל 3.5 ק"מ, חלקם מושלגים בחורף באופן קבוע. בעבר טאיוואן הייתה חווה כ 10-15 טאיפונים בשנה, בין החודשים יולי לספטמבר. בשנים האחרונ