דילוג לתוכן הראשי

נחשים בטאיוואן

פגשתי נחשים רבים בטאיוואן - בעיקר בשבילים ההררים ובאיזורים הפראיים של האי המיוחד הזה.

ישנם כ 15 מיני נחשים ארסיים בטאיוואן מתוך קרוב ל 50 מינים שונים. ללא ספק מספר לא קטן עבור אי מבודד, שגדלו פי אחד וחצי ממדינת ישראל.
לשם השוואה, בישראל, עם כל סוגי האקלים שבה ועם העובדה שהיא מהווה גשר יבשתי בין יבשות שונות, יש בסך הכל 9 נחשים ארסיים מתוך מספר מינים דומה.

אולי זה מה שהוביל לאגדה האורבנית שמקור הנחשים הארסיים בטאיוואן בתקופת השלטון היפני, שהביא נחשים ארסיים מרחבי האמפריה היפנית לטאיוואן. שם, במעבדה לחליבת ארס והכנת נסיובים שהוקמה באוניברסיטה הקיסרית של טאי-הו-קו ביאנג מינג שאן, ליד טאיפיי, חקרו אותם וחלבו אותם.

אותה אגדה מספרת שעם הנצחון האמריקאי שיחררו היפנים (או שמא היו אלו האמריקאים) את כל הנחשים לטבע הטאיוואני, ומאז בטאיוואן מצויים מיני נחשים ארסיים רבים.


האוניברסיטה הקיסרית של טאי-הו-קו היא כיום אוניברסיטת טאיוואן, הוקמה בשנות העשרים, והייתה בה מעבדה לחליבת נחשים ולהכנת נסיובים. המעבדה מוקמה במה שמכונה היום "הגבעות השחורות" ליד הגראנד הוטל, למרגלות הר יאנג מינג שאן.
שניים מאנשי הצוות, מחלוצי הרפואה הטאיוואנית, פרופ' דו, ופרופ' לי (שניהם קיבלו את תואר הדוקטור שלהם באוניברסיטת טוקיו), פרסמו את יומן העבודה שלהם בשנות השמונים לחייהם. ביומן מפורטים מיני הנחשים שבהם טיפלו ושאת הארס שלהם חלבו וחקרו, וברור שאין שם שום נחש זר לאי.

נפגשתי עם לא מעט נחשים בשבילים ההררים של האי המיוחד הזה, אבל בסופו של דבר היה זה אפעה מגוון במדבר הירדני שהכיש אותי...



בתמונה למטה - ידיים מקועקעות של בת שבט ה"פאיוואן", שבט ילידים מדרום טאיוואן. צפע גומות הנקרא "מאה צעדים" (Deinagkistrodon acutus) נחשב לאחד מהטוטמים השבטיים שלהם. (מתוך הבלוג של לארס קרוטק)







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

קניות בטאיפיי

ברור לי שאני לא ממש מבין בקניות, קונה גרוע ובכלל בעל מוגבלות חמורה בכל מה שקשור לשופינג. אבל תמיד שואלים מה יש לקנות ואיפה בטאייפי, ועם השנים למדתי לענות... הרשימות כאן הם חלקיות – ואם יש למישהו המלצות נוספת, אנא תוסיפו אתה ההמלצות בתגובות. מותגים האזור החדש יחסית של טאיפיי הוא   שינג אי שממזרח לרחוב קילונג. שם נמצא מגדל ה 101, שם יש מספר לא קטן של חנויות כלבו ענקיות. זה המקום לחפש מותגים בין-לאומיים, כמו גם מקומיים. אם נרצה להתמקד במקום אחד שממנו אפשר להתחיל לשוטט - להתחיל בחנות הכלבו היפאנית מיצוקושי, להמשיך משם צפונה לאורך המדרחוב. כתובת מדוייקת: 新光三越台北信義新天地 A11 Shin Kong Mitsukoshi Xinyi Place A11   שוק שתיירים אוהבים אחד המקומות האהובים על תיירים הוא אזור הקניות וו פן פו. רחוב שלם של חנויות סיטונאיות וקמעוניות של בגדים ומתנות במחירים מפתיעים. הסמטא מתחילה ברחוב סונג שאן, ולא כדאי להגיע מוקדם מדי, כי הרבה חנויות נפתחות רק בצהריים. השם, אגב, בעל הסטוריה מעניינת - חמש משפחות של ילידים קנו את הקרקע שם בתקופת שושלת צ'ינג, ובמשך שנים המקום היה ש...

טאיוואן למטיילים (בתחבורה ציבורית)

הכנות או דברים לעשות עם הנחיתה: 1)       גוגל טאנסלייט, להוריד אפליקציה + מילון אחד או שניים, מהאפליקציה. אם האפליקציה והמילונים מותקנים בנייד אין צורך ברשת. 2)       קנייה (כבר בשדה התעופה) של כרטיס איזי כארד לתחבורה ציבורית. אפשר לטעון אותו בכל מקום בחנויות של 7-11 הנפוצות מאד. 3)       עדיין בשדה - הרשמה לרשת הווי-פי החינמית של טאיוואן - HI-FI או דומה. ההרשמה תאפשר לנו להתשמש בווי-פיי חינמי ציבורי ברחבי האי, כמעט בכל עיר. 4)       לקחת מפות מעמדת המידע לתיירים. יש מפה אחת של כל האי, ויש (עדיף) את טאיוואן מחולקת לשלוש - צפון, דרום ומרכז. כמובן שלקחת מפות של העיר/ערים למי שחושב על פרק זמן ארוך בטאיוואן, יש אפליקציה של אוטובוסים ותחבורה ציבורית, מומלץ לבקש בשדה שיורידו לכם ושיסבירו לכם את השימוש. ביגוד וציוד טיולים את טאיוואן חוצה חוג הסרטן, מה שהופך את טאיוואן למדינה סוב-טרופית. עם זאת, רכס ההרים המרכזי בטאייוואן כולל לא מעט פסגות מעל 3.5 ק"מ, חלקם מושלגים בחורף באופן...

קצת על מבנה הממשל בטאיוואן

בעקבות בחירתו של וויליאם לאי ( Lai Ching-te 賴清德 ) לראשות הממשלה, ולקראת חג הרפובליקה (10.10) הבא עלינו לטובה.... בשבוע שעבר נבחר וויליאם לאי לראשות הממשלה בטאיוואן. לאי מילא תפקיד של ראש עיר בטאינאן, ושמו הוזכר לא פעם כמועמד עתידי לנשיאות מטעם המפלגה הדמוקרטית. יש האומרים כי התפקיד יחשוף אותו לקהל הבוחרים בצפון, ולאחר קדנציה נוספת של ראשות עיר בצפון טאיוואן, הוא יוכל לרוץ לנשיאות. ומאחר ולא הגיוני שהדבר יקרה בשנים הקרובות, אבל אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולדבר על מבנה השלטון בטאיוואן, ברפובליקה הסינית.   ארמון הנשיאות, לשעבר משכן המושל היפני בשנת 1911 סין הפכה מקיסרות לרפובליקה במהלך מה שנקרא "הפיכת שינגהאי". הממשלה עצמה הוקמה בשנת 1912, ועברה שינויים שונים עד שנות ה30' של המאה ה20', אז התבסס המבנה הנוכחי של הממשל - בסין תחילה, ולאחר הנסיגה לטאיוואן בשנת 1949, בטאיוואן. מבנה הממשל שואב השראה מהממשל הקיסרי מחד, ומהגותו הפוליטת של סון יאט סן, אבי האומה הסינית המודרנית, מאידך. הממשל הוא ממשל נשיאתותי חזק, כשאפילו ראש הממשלה ממונה על ידי הנשיא. הממשל ...